Υλικά
- 150 γρ. Εκχύλισμα αμυγδάλου ή σόγιας
- 100 γρ. Φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο σε χοντρά κομμάτια
- 8 τμχ. Σύκα αποξηραμένα
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 100 γρ. Βουτυρο
- 1 αυγό
- 250 γρ. Αλεύρι φαρίνα
- 10 γρ. Χυμό λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ προσθέτω το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάω ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέχει το μίγμα.
Στην συνέχεια προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα. Έπειτα προσθέτω σταδιακά και αναλλάξ το εκχύλισμα με το αλεύρι , τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και τέλος προσθέτω τα φυστίκια Αιγίνης και τα σύκα που έχω ψιλοκόψει.
Βουτυρώνουμε την φόρμα για τα muffins , προσθέτουμε το μίγμα λίγο πιο πάνω από το μισό κάθε θέσης. Ψήνω στιυς 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.