Cheesecake χωρίς ψήσιμο με φρέσκα σύκα

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 15’

10 ΜΕΡ

ΕΥΚΟΛΗ

Υλικά

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού μπισκότα χαρουπιού ή μουστοκούλουρα, τριμμένα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Αrla
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 480 ml κρέμα γάλακτος Αrla, παγωμένη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12-15 φρέσκα σύκα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα.

Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια.

Πλένω καλά τα σύκα και τα σκουπίζω. Κόβω τα μισά στη μέση και τα τοποθετώ περιμέτρικά στη φόρμα, με το κομμένο μέρος προς τα έξω. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω στην κρέμα.

Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτω την παγωμένη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω την ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Αδειάζω την κρέμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα).

Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ το μεταλλικό στεφάνι και καλύπτω με τα υπόλοιπα φρέσκα σύκα.

Φροντίζουμε πάντα για τη επιλογή της καλύτερης ποιότητας ΣΥΚΟΥ

Απευθυνόμαστε σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χονδρική και τη λιανική πώληση τροφίμων ή αποξηραμένων φρούτων.

Επίσης τροφοδοτούμε σημεία ή αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων με δυνατότητα χρήσης και δικής τους ετικέτας.

Συνεργαστείτε μαζί μας

Στείλτε μας εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας!